Du kan redde et barn - ved å gi melk og mat i gave!

Du kan redde et barn - ved å gi melk og mat i gave!

FØDT I VEIKANTEN, MEN NÅ BLOMSTRER HUN! 
Vi tror Florence ble født 15. august 2018, da hun ble funnet med navlestreng og morkake intakt. Forbipasserende hørte klynking og gråt, stoppet opp og fulgte lyden. De ble forferdet da de oppdaget en liten, nyfødt jente liggende på bakken i veikanten. Den lille jenta kan ikke ha ligget der lenger enn et døgn, siden hun fortsatt var i live. De løftet varsomt opp barnet og nrakte det til politiet i all hast - deretter fikk Josephat Mmanyi telefonen som kom til å redde jentas liv. Han er leder for barnehjemmet Samaritan Village i Arusha, og har dessverre lang erfaring med nettopp slike forlatte barn. Han hentet jenta, som umiddelbart ble lagt i kuvøse på barnehjemmets egen nyfødtavdeling. Dette sykesenteret ble bygget nettopp fordi han får så mange babyer som Florence til seg, som sårt trenger medisinsk hjelp. Han ga henne navnet Florence (som betyr blomstrende), og etter å ha fått melk og pleie kunne hun snart ta sin plass i sin nye, store familie på barnehjemmet. I dag er hun ett og et halvt år gammel, og har nettopp lært seg å gå! Hun er ei glad og frisk jente som har hele livet foran seg. Vi gleder oss over at vi kunne gi henne et trygt og kjærlig hjem, og vi ser frem til å følge henne videre i oppveksten! 

Vi har sendt et brev i posten der vi ber om hjelp til å gi næringsrik mat til barna på vårt barnehjem i Tanzania. Brevet ble skrevet etter at daglig leder Lene Loftesnes var på besøk på barnehjemmet i februar - før Korona-viruset hadde spredd seg til Europa. Etter korona-utbruddet er det mye som er annerledes for oss, men dette gjelder også i Tanzania og Kenya der vi jobber. Blant annet har matvareprisene steget, samtidig som den norske krona er sterkt svekket. Dette gjør at vi er enda mer avhengig av din hjelp! Det kommer mange nyfødte og spedbarn til vårt barnehjem, flere med skader og sykdom etter å ha blitt forlatt på gaten, i grøfter eller andre steder. Melken og maten de får hos oss etter ankomsten redder livene deres. Vi håper du har mulighet til å hjelpe oss!
PS! Du kan også gi på Vipps til #10335 eller her på vår nettside: Gi din støtte

Barna i vår omsorg trenger maten for å overleve, men også for å vokse og utvikle seg optimalt. Det innebærer at de skal ha et sunt og variert kosthold, og dette koster mye penger. For å gi deg en god oversikt over noen av våre utgifter, har vi skrevet noen eksempler på prisene. Det koster 1440 kroner for å gi nyfødte verdifull melk i 4 måneder, og det koster 242 kroner for å gi et større barn alle måltidene han eller hun trenger i én måned. 

Powered by Cornerstone