De rømte fra et liv preget av frykt og vold

De rømte fra et liv preget av frykt og vold

Bardha, en sterk og modig kvinne, tok et risikabelt valg for seg og sin datter Klara, og rømte hjemmefra – fra den voldelige og farlige mannen de bodde sammen med.  Mor og datter trengte sårt hjelp for å kunne starte et nytt og trygt liv! 

Vinteren nærmer seg med stormskritt, og vår innsamling til arbeidet for fattige familier i Albania er i full sving. En av familiene som får hjelp er Moxhuni-familien.

De rømte fra et liv preget av frykt og vold

Bardha Moxhuni ble systematisk mishandlet av sin mann gjennom en årrekke, ofte foran deres lille datter Klara. Som så altfor mange andre kvinner satte hun familie og kulturelle krav foran seg selv, og holdt ut. Men da ektemannen i sitt raseri truet lille Klara med en kniv, ble frykten og fortvilelsen så sterk at Bardha gjorde noe svært få albanske kvinner gjør: Hun flyktet for livet med Klara på syv år og ringte politiet. Ektemannen fikk en kort fengselsdom, og Bardha fikk bo midlertidig hos sin bror og hans familie. Bardha forsto i denne tiden at hun måtte legge en plan for veien videre. Klara måtte få et trygt og godt hjem!

De rømte fra et liv preget av frykt og vold

Bardha fikk fast jobb på en fabrikk, og etter mange møter med banken fikk hun et lite lån til å bygge et hus - dette var det eneste alternativet hun kunne makte 
økonomisk. Allikevel går hele Bardhas lønning til å betale på banklånet og de to har derfor ikke noen penger til mat, klær eller møbler. Huset var bare et tomt skall og mye gjenstår.

Nå nærmer vinteren seg, og det haster med å få huset ferdigstilt. Tilgang på vann og oppvarming av huset i vintermånedene er det aller viktigste. Vi har gitt dem en vedovn og 
ved så de kan holde på varmen gjennom vinteren, samt startet arbeidet med å skaffe vanntilgang til huset.

Her kan du gi en gave til vårt arbeid!

De rømte fra et liv preget av frykt og vold

Tidligere foregikk alt av matlaging og vask/rengjøring utendørs. Nå har den lille familien fått et kjøkken inne, stekepanne og kokekar, tallerkner og alt annet av kjøkkenutstyr. De får støtte til matinnkjøp når nødvendig, og snart har de vann inn til huset sitt.  

 

De rømte fra et liv preget av frykt og vold


Da vi først fikk kontakt med Bardha var det gjennom en telefon fra vår representant i Albania, Kastriot Faci. Han er daglig leder hos The Door Albania, vårt "sosialkontor" i Shkoder. Han ringte til oss for å høre om vi kunne hjelpe Bardha og Klara med å få en dør til huset sitt som de kunne låse. Bardha fikk ikke sove om natten i frykt for at uvedkommende, og særlig ektemannen, skulle komme inn i huset. Lille Klara turte heller ikke å være hjemme alene mens mammaen var på jobb. Nå har de en solid dør de kan låse, og Bardha og Klara kan føle seg trygge i sitt nye hjem. 

Vi i Norsk Nødhjelp ønsker å gjøre alt vi kan for at barnefamilier som denne skal få et bedre liv og selvstendig fremtid. Vi dekker manges grunnleggende behov med våre nødhjelps-
transporter, med familieesker som inneholder varme klær og sko. Med din hjelp kan vårt sosialkontor fortsette å følge familiene tett, og gi dem hjelpen de trenger fremover.

Nå til vinteren er det særlig mange som trenger ekstra hjelp til oppvarming av bolig. Vi håper du vil gi en støtte til dette arbeidet i dag!

Her kan du gi en gave til vårt arbeid!

Powered by Cornerstone