Omvendt Julekalender 2022

Omvendt Julekalender 2022

Om vinteren er det mange barnefamilier i Albania som får det enda vanskeligere. Det er fordi det blir kaldt og det kommer mye vind og regn, og noen ganger snø. Husene som mange bor i er ikke varme nok på vinteren, og de er ikke tette for vinden og regnet. Derfor er vi så glade for å få ekstra hjelp i desember, der mange barn i Vestfold hjelper oss med å sette sammen familieesker til jul!

Albania er et land i Europa, ikke så langt fra Norge.
Albania er et land mange ikke vet så mye om, fordi det ble styrt av en diktator som mente at landet skulle være helt lukket fra omverdenen;
ingen kunne komme inn i landet, og ingen kunne komme ut. Selv om det ikke er sånn lenger, er det vanskelig for landet å ha nok arbeidsplasser til alle voksne.
De voksne trenger en jobb for å få lønn til familien sin, og alle barn trenger å få nok mat og god skolegang.

Om vinteren er det mange som får det enda vanskeligere. Det er fordi det blir kaldt og det kommer mye vind og regn, og noen ganger snø. Husene som mange bor i er ikke varme nok på vinteren, og de er ikke tette for vinden og regnet.

Barna og familiene mangler klær og sko og mange ganger mat og drikke. Håndkle, såpe og tannbørste er det også mange som mangler. Derfor sender Norsk Nødhjelp en stor trailer med esker fulle av ting som barnefamiliene trenger! Vil dere hjelpe oss å lage disse eskene?

Klasser/avdelinger/grupper kan sette sammen en eller flere esker gjennom Omvendt Julekalender.
Hvert barn eller hjem kan i desember ta med en ting hjemmefra som de donerer til eskene. Det er meningen at familiene donerer noe de allerede har, kanskje noe som barnet har vokst fra, eller ikke bruker lenger. Omvendt Julekalender legger til rette for mange gode samtaler med barna i samlingene i klassene/gruppene, og hjemme.
For hva trenger en familie egentlig? Hva setter vi pris på i hverdagen? Og ikke minst; hvorfor bør vi hjelpe andre?

På baksiden av dette skrivet har jeg satt opp forslag til en ‘pakkeliste’. Ta kontakt med daglig leder på e-post  helene@nn.no for spørsmål og påmelding. Dere kan også snakke med oss i NN på vår Facebook-side.

Omvendt Julekalender 2022

Vi i Norsk Nødhjelp gleder oss til å samarbeide med nissens aller minste gode hjelpere, i adventstiden! 

PS! For henting av Omvendt Julekalender, har vi dessverre kun kapasitet til å hente i Vestfold. Hentedagen er onsdag 21 desember 2022. 

 

Powered by Cornerstone