Melken som redder liv

Melken som redder liv

Det kommer mange nyfødte og spedbarn til oss, flere med skader og sykdom etter å ha blitt forlatt på gaten, i grøfter eller andre steder. Melken de får her på barnehjemmet etter ankomsten redder livene deres.

 

Melken som redder liv

 

Den vesle jenta du ser på bildet ble funnet midt på natten, forlatt på bakken.

Det var kaldt og hun hadde nesten ikke klær på seg. Ved et mirakel gikk en kvinne langs den øde landeveien denne natten, og fikk høre barnegråt. Hun startet å lete seg frem i mørket, og fant den lille jenta som ikke kunne være mer enn noen få måneder gammel.

Det lille barnet var dehydrert, hypotermisk fra kulden og hadde fått lungebetennelse. Hun ble derfor bragt til barnehjemmet Samaritan Village, som også har en klinikk der forlatte barn kan få medisinsk behandling. Jenta fikk navnet Vanessa - oppkalt etter kvinnen som reddet livet hennes. 

 

Flere barn blir funnet forlatt

Denne historien er dessverre ikke uvanlig for oss. Hvert år kommer det forlatte spedbarn til barnehjemmet, flere med skader og sykdom etter å ha blitt forlatt på gaten, i grøfter, i søpla og under setet på bussen. Historiene er mange og forferdelige, og vi kan bare tenke oss hvilken desperasjon som ligger bak. 

Pandemien har ført til at flere lider av fattigdom og sult, og enda flere barn trenger vår hjelp til å overleve.Vi har allerede sett en økning av barn som trenger vår hjelp og vi regner med å måtte hjelpe enda fler i tiden som kommer. Tilgangen på mat er redusert, noe som har ført til at matprisene har økt. I starten av pandemien forsvant morsmelkerstatning helt fra butikkene i Tanzania, noe som var krise for våre nyfødte små på barnehjemmet. Heldigvis kom det tilbake, men til en mye høyere pris. Vi er avhengige av å gi barna morsmelkerstatning og grøt før de kan få fast føde.

Her kan du gi melk til et barn

 

En glad og frisk jente!

Støtten fra våre givere gjorde at Vanessa kunne overleve, og bli den glade, trygge jenta du ser på bildene her! Hun krabber, sitter, babler og ler akkurat slik som en toddler på hennes alder skal gjøre. Nå har hun begynt med grøt, men fortsatt er melk på flaske en stor del av det daglige kostholdet hennes. 

Melken som redder liv

 

Melken som redder liv

 

Melken som redder liv

 

I morgen kan vi finne et nytt forlatt barn som trenger vår hjelp, og melken de får her på barnehjemmet etter ankomsten kan redde et liv. 

Prisen for morsmelkerstatning har skutt i været siden pandemiens start, og nå må vi arbeide sammen for å kunne redde de minste barna. I Norge anbefales det å gi spedbarn melk i de fire første levemånedene. Dette er svært kostbart, og utrolig viktig! Alle bidrag nytter, for hvert eneste barn som får vokse opp teller.

Dette koster det å mate et spedbarn:

Melk i fire måneder: kr. 3520,-
Melk i to måneder: kr. 1760,-
Melk i en måned: kr. 880,-
Melk i to uker: kr. 440,-
Melk i en uke: kr. 220,-

I dag kan du gi en gave til innkjøp av melk, slik at disse barna får vokse opp!

Gi melk
 

Powered by Cornerstone