Alle barn skal få gå på skolen!

Skolen i Kenya koster penger, og elevene må kjøpe mye av bøker og utstyr selv. For mange av disse barna vil fremtiden bestå av barnearbeid, tidlig ekteskap og et fortsatt liv i ekstrem fattigdom.  Alle barn bør få sjansen til et bedre liv og fremtid. 

Norsk Nødhjelps skoleprogram
Din støtte gir barn og unge det de trenger for å få gå på skolen. Hjelpen din går til å gi barn som lever i ekstrem fattigdom muligheten til et bedre liv!

Alle barn skal få gå på skolen!

Skolen i Kenya kan koste fra 2500 kr til så mye som 12.000 kr i året, og er umulig å betale for fattige familier. Derfor er frafallet fra skolen svært stor. Barnearbeid, tidlig ekteskap, fattigdom og sosiale problemer kan alle knyttes til tidlig frafall fra skolen i Kenya. 

Gjennom vårt skoleprogram kan foreldre og lærere søke støtte til barne- og ungdomsskole, videregående skole og yrkesopplæring for sine barn og ungdommer. Da sørger vi også for helhetlig oppfølging av hver enkelt elev og familien rundt, slik at ungdommene går en selvstendig fremtid i møte. 

Lillian på 8 år var et av barna som måtte bli igjen hjemme - som lengtet etter å slå følge med de andre barna på skoleveien. 

Alle barn skal få gå på skolen!

Familien hennes lever fra hånd til munn og noen dager har de ikke mat. Det var umulig for foreldrene hennes å betale for skolen og alt utstyret jenta deres trengte. En dag for ikke lenge siden kom den fantastiske nyheten til Lillian: ”I morgen kan du bli med de andre barna på skolen!” Dagen etter var starten på et nytt liv for henne; et liv fullt av muligheter. Hjelpen fra våre givere gjorde at denne familien fikk bli med i vårt skoleprogram, så den lille jenta deres fikk alt hun trengte for å endelig starte i 1. klasse. 

Flere barn må få den samme sjansen. 
Alle barn skal få gå på skolen!
 

Vil du gi en gave og gjøre en stor forskjell? Barna trenger skoleklær, ryggsekk, leselampe og utstyr. Familiene trenger hjelp med skoleavgiften. Du kan hjelpe på flere måter:

Gi med Vipps

Bli fastgiver


Lys er viktig for god læring
Vi har fått tilgang på solcelledrevne leselamper!

Alle barn skal få gå på skolen!

 Vårt mål er at alle barna i skoleprogrammet får hver sin lampe så de kan gjøre lekser hjemme.Lampene lades med sollys, og kan brukes som leselys, taklampe og kan lade enkle mobiltelefoner! Trygge energikilder er en stor utfordring for de som lever fra hånd til munn. Ofte ser man brannfarlige og ulovlige 'installasjoner' i de fattigste strøkene, og billige vokslys og parafinlamper som avgir farlige gasser. Derfor er vi veldig takknemlige for at vi nå har muligheten til å gjøre hverdagen bedre og tryggere for mange barn og deres familier! 

Her er noen eksempler på hva du kan gi en gave til: 

280 kr - Skoleklær og sko
400 kr - Skoleutstyr, bøker og leselampe
1200 kr - Skoleplass i ett år

Gi med Vipps

Vi vet at skole er veien ut av fattigdom. 
Tusen takk for at du gir barn mulighet til et bedre liv!

 

 

 
 

Powered by Cornerstone