barneskole og barnehage

Norsk Nødhjelp samarbeider med mange skoler og barnehager. Takket være barn og ungdom rundt om i Norge, kan vi gi fattige barn og familier en bedre hverdag og en fremtid. Din skole kan også være med! Her kan du lese mer om ulike måter deres skole eller barnehage kan delta i arbeidet for selvstendighet:

 

Julekalender for barneskoler

Omvendt julekalender handler om å gi istedet for å få, å lære om hvordan barn som lever i fattigdom har det og hvordan vi som lever i et rikt land kan gjøre en forskjell. Klassen/skolen kan selv velge hvordan dere ønsker å gjennomføre kalenderen. Mange lager juleesker som vi sender til Albania med vår nødhjelpstransport, og bruker vår digitale aktivitetskalender gjennom desember. (Aktivitetene er inspirert av Udirs 'Aktivitetsbank', og tilrettelagt med pedagogisk innhold som er klart til bruk.) Vi har også laget et 'bildespill' som passer for 1. og 2. trinn som grunnlag for samtaler og undring rundt solidaritet. I slutten av desember kommer frivillige fra NN til skolen/barnehagen og henter juleeskene deres, vi kan også tilby samlinger/foredrag i forkant av Omvendt julekalender, samt det dere trenger av informasjonsmateriell til barn og foresatte.

NB: Vi har kun mulighet for å hente gaveesker hos barnehager og skoler lokalisert i Vestfold, eventuelt andre innenfor rimelig avstand fra Tønsberg. Ta kontakt dersom dere er usikre på om vi kan hente hos dere!

Aktivitetskalender

Info om juleeskene

Bestill bildespill

 

Julekalender for barnehager

Omvendt julekalender handler om å gi istedet for å få, å lære om hvordan barn som lever i fattigdom har det og hvordan vi som lever i et rikt land kan gjøre en forskjell. Dere kan selv velge hvordan dere ønsker å gjennomføre kalenderen. Mange lager juleesker som vi sender til Albania med vår nødhjelpstransport, og bruker vår fysiske kalender i samlinger gjennom desember. Vi har også et aktivitetshefte barnehagen kan få og bruke. I slutten av desember kommer frivillige fra NN til skolen/barnehagen og henter juleeskene deres, vi kan også tilby samlinger/foredrag i forkant av Omvendt julekalender, samt det dere trenger av informasjonsmateriell til barn og foresatte.

Info om juleeskene

Bestill kalender/hefte

 

Samle inn klær og gjenglemt tøy

Alle skoler og barnehager har en haug med gjenglemt tøy på slutten av året. Vi tar det gjerne imot! Eller hva med å henge opp en plakat/ sende ut informasjon til foreldre og foresatte og be om klær, sko og annet som ikke blir brukt lenger? Vi sorterer og pakker klær og utstyr i familieesker og sender disse til Albania med vår nødhjelpstrailer. Det er hundrevis av barn og familier som venter, og som er helt avhengige av deres hjelp! Ta kontakt med oss så sender vi dere lapper og plakater, eller kom til lageret vårt på Sem med sekker. Vi er også å nå på telefonen for spørsmål og hjelp rundt dette. Dette er en nødhjelp som virkelig trengs i Albania!

Her kan dere lese mer om vår klesinnsamling

 

Sesongmarked 

Hold et marked der dere selger selvlagde varer til foresatte og naboer. Norsk Nødhjelp stiller gjerne med opp med rekvisitter som plakater, skilt, brosjyrer og humanitære gaver fra vår egen nettbutikk. 
 

Kakesalg

Selg kaker og annet godt foran butikker eller kjøpsentre! Norsk Nødhjelp stiller gjerne med opp med rekvisitter som lakater, skilt, brosjyrer osv. 

 

Min Aksjon

minaksjon.no kan dere opprette en egen innsamlingsakjon til det formålet dere ønsker. Ta kontakt med oss for tekst og bilder!

 

 

Powered by Cornerstone